Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

nedjelja, 07. siječnja 2007.

Promocija prigodnih omotnica Društva broj 129. i 130.

Nedugo nakon izložbe Jadranski filatelistički susreti 2006. dana 28.prosinca 2006. održana je promocija prigodnih omotnica RiFD "Rijeka" br.129. i 130. koje su napravljene u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Grada Rijeke. A tom istom prilikom promoviran je i Kalendar za 2007. godinu Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

01

Djelatnica Prirodoslovnog muzeja Rijeke održala je uvodnu riječ upoznavši nas s informacijama što se obilježava (130. godina utemeljenja i 60. godišnjica djelovanja Prirodoslovnog muzeja Rijeke) i na koji se način to odlučilo obilježiti.

02

03

O tome o čemu je bila riječ se moglo pročitati i na Power Point prezentaciji, ali i na tekstu priloženom u svakoj prigodnoj omotnici.

04

Na red je došao i predsjednik Društva da kaže koju riječ o prigodnim omotnicama, a napomenuo je i kako je Pošta izašla u susret dopustivši nam na kratko korištenje žiga na promociji.

05

Prigodna omotnica RiFD "Rijeka" br.129:

06

07

Priloženi tekst:

08

Prigodna omotnica RiFD "Rijeka" br.130:

09

Priloženi tekst:

10

Na slikama u kalendaru moglo se vidjeti niz biljaka (i o svakoj pojedinačno je bilo riječi: stanište, karakteristike itd.).I dok su neki pažljivo slušali drugi su proučavali ribe u akvarijima.

11

Naime u prostoru, koji pomalo nalikuje unutrašnjosti podmornice, u kojem se održavala promocija nalaze se tri velika akvarija. Možda i zbog toga što je to relativno malen prostor, a možda i uistinu se može reći da je bila dobra posjećenost ovog događaja.

tajnica Društva Sara Vukušić
fotografirao član Društva Eugen Vučetić