Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

srijeda, 23. travnja 2008.

Filatelistička izložba Alpe - Adria 2008 u Deutschlandsbergu, Austrija

   Alpe-Adria1  Alpe-Adria2  Alpe-Adria3

Od 18. do 24. travnja 2008. u austrijskom gradiću Deutschlandsbergu održala se filatelistička izložba Alpe-Adria 08. Učestvovale su sve zemlje članice Alpe-Adria asocijacije. Ukupno je bilo izloženo 112 izložaka.
Izlagači iz Hrvatske su učestvovali s 14 izložaka i 2 eksponata literature. Ukupno su izlagači iz Hrvatske ocjenjeni s 1 zlatnom medaljom u kategoriji mladeži, 4 vermeil medalje i 8 srebrnih medalja, a za jednovitrinske izloške rubin i smaragd.

Alpe - Adria

Naviknuti na puno bolje rezultate s Alpe-Adria i sličnih natjecanja ovi postignuti rezultati hrvatskih izlagača su prilično niski. da je organizator dao podatke o ocjenjivanju za pojedine izloške bilo bi jasnije u čemu se pogriješilo jer su isti izlošci na natjecanjima i većega ranga od Alpe-Adria postizali bolje rezultate.

Izlagači Riječkog filatelističkog društva “Rijeka” nisu bilo po tome nikakva iznimka, a rezultati su:

Borut Kopani: Greške na poštanskim markama RH i specijaliteti - vermeil
Mladen Vilfan: Poštanska povijest VUJA Zona B - vermeil
Mirko Merlak  Poštanska povijest Dalmacije 1919. -1921. - smaragd
Ivan Martinaš: Poštanska povijest Rijeke, Fiume 1918.-1924. - srebro
Igor Goleš: Kolumbo - srebro
Borut Kopani:  XII Jadranski filatelistički susreti  u klasi literature - srebro

Alpe-Adria

Kao jedinu svijetlu točku s ovogodišnjeg Alpe - Adria susreta treba istaknuti da je predsjednik našega Hrvatskog filatelističkog saveza gosp. Ivan Librić izabran za novoga predsjednika Grupacije Alpe - Adria na čemu mu svi hrvatski filatelisti iskreno čestitaju.