Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

srijeda, 16. kolovoz 2008.

Prigodni žig Snježana Pejčić
Rijeka 16.08.2008.

žig Snježana Pejèiæ

Dana 16.08.2008.g. na glavnoj riječkoj pošti je bio u uporabi prigodni poštanski žig posvećen osvajanju brončane medalje Snježane Pejčić na 29. olimpijskim igrama u Pekingu.

Prigodni žig je izradilo Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije iz Zagreba.

Snježana PejèiæSnježana je rođena u Rijeci 13. srpnja 1982., završila je srednju trgovačku školu, streljaštvom se bavi od 13 godine. Nitko u obitelji, ni mama Davorka ni otac Jovica ni brat Davor, nemaju sportskih afiniteta. No uvijek su joj bili najveća podrška.
Snježana Pejčić prva je od 101 hrvatskog sportaša u Pekingu ispunila olimpijsku normu prije gotovo dvije godine i prva je hrvatska sportašica s medaljom na ljetnim igrama otkako nastupamo pod svojim obilježjima. Baš po pravom olimpijskom scenariju, koji u orbitu izbacuje sportaše iz drugog plana, Snježana je u rano pekinško jutro iznenadila naciju. Nju se nije spominjalo kao kandidata za medalju. Loptačkim, atletski i plivački favoriti posve su zasjenile jedan mali, nekomercijalni, a opet stoljetni olimpijski sport. I zato je za sve nas, pa i za hrvatsku olimpijsku obitelju u Kini, Snježana Pejčić senzacija dana. „Mali smo sport, medijski baš ne praćen, nitko nas nije svrstavao ni u kakve favorite, čak ni blizu favorita“ - govorila je pred mnoštvom okupljenih novinara priznajući da nije navikla na ovakav tretman i da ne zna je li uzbuđenija na liniji ili pred novinarskim 'vodom'.

 

 

RiFD Rijeka