Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

nedjelja, 1. ožujka 2009.

Godišnja skupština Riječkog filatelističkog društva “Rijeka”

Godisnja skupstina

U nedjelju 1. ožujka 2009. godine je održana redovna skupština Riječkog filatelističkog društva “Rijeka”

Dnevni red: 1. Otvaranje Redovite Skupštine, pozdravna riječ predsjednika Društva, 2. Odavanje počasti preminulim članovima društva, 3. Izbor radnih tijela Skupštine, 4. Podnošenje izvještaja Skupštini, 5 Rasprava po izvještajima, 6. Prijedlog i usvajanje plana rada za 2009. godinu, 7. Prijedlog i usvajanja Financijskog plana za 2009. godinu, 8. Završna riječ predsjednika društva

Godisnja skupstina      Godisnja skupstina

 Godisnja skupstina Nažalost, od prošlogodišnje skupštine su nas napustila tri vrlo istaknuta člana. Još jednom smo im zahvalili odavanjem počasti.

Skupština Društva je pored aktivnosti u 2008. godini obavještena o dobivanju Zlatne plakete “Grb grada Rijeke” za 2009. godinu na čemu su svi članovi našega Društva posebno ponosni.

Prema izvještaju, prošlu smo godinu financijski završili u pozitivi za više od tri tisuće kuna a tom iznosu treba pridodati i vrijednost koju je Društvo imalo u markama, blagajni i na računu na dan 31.12.2008. godine. Prijedlog finacijskog plana za 2009. godinu je oko 38 tisuća kuna. Sud časti u porošloj godini nije zaprimio niti jedan zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka.

Kako se nalazimo u godini u kojoj obilježavamo 60 godišnjicu osnutka Društva prihvaćen je plan održavanja prigodnih izlaganja, izdavanja prigodnih omotnica i održavanje filatelističke izložbe. O ovim događanjima nešto više uskoro.

Odlučeno je da će na izbornoj skupštini HFS-a u Zagrebu krajem mjeseca Riječko filatelističko društvo predstavljati 4 delegata: Borut Kopani, Julijan Dobrinić, Mladen Vilfan i Ivan Martinaš. Jednoglasno je odlučeno da će naše Društvo preko ova četiri delegata podržati reizbor dosadašnjeg predsjednika HFS-a Ivana Librića i promjenu Statuta saveza.

Skupština je završila skromnih domjenkom i ugodnim filatelističkim razgovorima članova.

(fotografije: Sara Vukušić, član Riječkog filatelističkog društva „Rijeka“)