Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

srijeda, 11. svibanj 2011.

Uspjesi rije─Źkih filatelista na protekle ─Źetiri me─Ĺunarodne filatelisti─Źke izlo┼żbe

 

     Od 12. do 18. velja─Źe 2011. godine je u New Delhiju odr┼żana svjetska filatelisti─Źka izlo┼żba Indipex 2011. Nastupilo je nekoliko hrvatskih izlaga─Źa a me─Ĺu njima i Ivan Martina┼í s izlo┼íkom:  Stamps of Rijeka, Fiume 1918-1924 i knjigom istog naziva, Priru─Źnikom HFS-a broj 16. Hrvatske filateliste je na izlo┼żbi predstavljao povjerenik Julije Maras. Izlo┼żak i knjiga Ivana Martina┼ía su ocjenjeni pozla─çenom medaljom.
 

Filatelisti─Źka izlo┼żba Hunfila 2011 je odr┼żana od 8. do 10. travnja 2011. u poznatom ljetovali┼ítu na Balatof┼▒redu koji je za vrijeme izlo┼żbe slavio 8oo-tu godi┼ínjicu osnivanja grada. Bila je to odli─Źno organizirana manifestacija, tim vi┼íe  je zna─Źajno da je Balatonf┼▒red bratimljeni grad s Biserom Jadrana Opatijom, pa je opatijska delegacija prisustvovala otvorenju izlo┼żbe i  Palmaresu. Hrvatski filatelisti nastupili su s 22 vitrine i 4 literature, a ─Źlanovi RiFD-a su postigli slijede─çe rezultate: Borut Kopani koji je za tu izlo┼żbu bio nacionalni povjerenik je za svoje izlo┼íke Errors made on postage stamps of the Republic of Croatia  i Verstellung der Briefmarken aus Verschiedenen Materialen und Besonderheiten, te knjigu Durch kroatischen St├Ądten mit Philatelie ocjenjen pozla─çenom, srebrnom i bron─Źanom medaljom. Ivan Martina┼í je za izlo┼żak Opatija - postal history ocjenjen pozla─çenom medaljom.
Palmares sa izlo┼ż
be mo┼żete preuzeti ovdje.

      U Opatiji je od 14. do 17. travnja 2011. godine odr┼żana velika me─Ĺunarodna filatelisti─Źka izlo┼żba Alpe Adria Phila 2011. Osim same  izlo┼żbe, tih dana su u Opatiji bila organizirania razna filatelisti─Źka doga─Ĺanja poput filatelisti─Źke aukcije, filatelisti─Źkog sajma, predavanja za djecu i naprednije filateliste te me─Ĺunarodni kongres FEPA i sastanak radne skupine Alpe Adria.

Sva doga─Ĺa i informacije o izlo┼żbi se nalaze na slu┼żbenoj stranici izlo┼żbe:
www.hfs-cpf.hr/alpeadria2011/hr

Slu┼żbenu internet stranicu koja je dobila mnoge pohvale filatelista iz cijeloga svijeta je izradio na┼í ─Źlan Ivan Martina┼í. Za realizaciju cijele izlo┼żbe zaslu┼żni su mnogi ─Źlanovi RiFD koji su se odazvali pozivu predsjednika Boruta Kopanija i nesebi─Źno pridonijeli realizaciji ove velike izlo┼żbe.

U natjecateljskom dijelu su ─Źlanovi na┼íega dru┼ítva ocjenjeni slijede─çim medaljama: Eduard Tkal─Źi─ç za izlo┼żak NDH - provizorna izdanja s prikazom gre┼íaka je ocjenjen pozla─çenom medaljom a izlo┼żak NDH - lokalna izdanja velikim srebrom. Ivan Martina┼í za izlo┼żak Opatija - po┼ítanska povijest je ocjenjen pozla─çenom medaljom. Borut Kopani je za izlo┼żak Pansioni austrijske rivijere - Abbazia ocjenjen pozla─çenom medaljom, izlo┼żak Izrada po┼ítanskih maraka iz raznih materijala i posebnosti ocjenjen je bron─Źanom medaljom a knjige Filatelisti─Źka izlo┼żba, Filatelijom kroz hrvatske gradove i Turizam i filatelija su ocjenjene velikom srebrnom, srebrnom i bron─Źanom medaljom. Mirko Merlak je za izlo┼żak Third Philatelistic Exhibition - Zagreb, September 12th, 1943 ocjenjen srebrnom medaljom.
Palmares sa izlo┼żbe mo┼żete preuzeti ovdje.

U ┼ávicarskom Luganu je od 6. do 8. svibnja 2011. odr┼żana filatelisti─Źka izlo┼żba na kojoj je nastupio na┼í ─Źlan Mario Huzani─ç iz ┼ávicarske s izlo┼íkom: Die erste Briefmarken Kroatiens (Prve hrvatske marke). Njegov izlo┼żak je kao i na predhodnoj izlo┼żbi ocjenjen zlatnom medaljom.
Pohvale na┼íemu ─Źlanu koji i izvan granica Hrvatske poromi─Źe hrvatsku filateliju i posti┼że zapa┼żene rezultate.
Pregled izlo┼żaka i izlaga─Źa pogledajte ovdje.
a Palmares izlo┼żbe ovdje.