Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

nedjelja, 20. svibanj 2012.

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA RIJEČKOG FILATELISTIČKOG DRUŠTVA RIJEKA

Logo_FND_Rijeka

Redovna skup┼ítina Rije─Źkog filatelisti─Źkog dru┼ítva ÔÇ×Rijeka je odr┼żana u dva navrata, 6. i 20. svibnja 2012. godine u dru┼ítvenim prostorijama, Verdijeva 11 u Rijeci. Razlog odr┼żavanja u dva navrata je nedostatak kvoruma na prvoj Skup┼ítini odr┼żanoj 6. svibnja 2012. godine. Ove godine, osim novoga ─Źelni┼ítva dru┼ítva, na glasanje je stavljen i novi Statut kojim, izme─Ĺu ostalog, dru┼ítvo mijenja ime Dru┼ítva u ÔÇ×Filatelisti─Źko-numizmati─Źko dru┼ítvo Rijeka, skra─çeno FND Rijeka. Zbog toga je bilo potrebno dobiti potporu ve─çine od ukupno 56 ─Źlanova koji su uplatili ─Źlanarinu za 2011. godinu.

Na Skup┼ítini odr┼żanoj 20. svibnja su bila nazo─Źna 34 ─Źlana ─Źime su sve donesene odluke valjane i mogu se provoditi. Uvodno je podneseno izvje┼í─çe za proteklu godinu. Nagla┼íen je op─çi pad redovitih ─Źlanova, broja ─Źlanova koji su pretpla─çeni na hrvatske po┼ítanske marke, te op─çi pad prihoda koji se smanjio za dvije tre─çine jer se ne nalaze sponzori za izdavanje prigodnih omotnica, a ne dobivaju se vi┼íe niti dotacije grada Rijeke. Prihodi su se sveli na ─Źlanarinu od 80,00 kuna koja nije mijenjana 15 godina, a od koje se po primljenoj ─Źlanarini daje 50,00 kn Hrvatskom filatelisti─Źkom savezu za ─Źasopis Hrvatska filatelija, koji ina─Źe izlazi neredovito ili s velikim zaka┼ínjenjem.

Na Skup┼ítini je predlo┼żen i izabran novi predsjednik, ─Źlanovi Izvr┼ínog odbora i ostalih tijela Dru┼ítva: za predsjednika je predlo┼żen red. prof. dr. sc. Julijan Dobrini─ç. Po┼íto nije bilo drugih kandidata voljnih prihvatiti ovu du┼żnost, donijeta je jednoglasna odluka da predlo┼żeni obna┼ía du┼żnost predsjednika dru┼ítva u narednom mandatu od ─Źetiri godine. Nakon toga je novoizabrani predsjednik zahvalio na izboru. Iznio je zahtjev da ─çe formalno otpo─Źeti vr┼íiti du┼żnost tek nakon ┼íto se obavi primopredaja i usklade svi normativni akti i odobre od strane ureda dr┼żavne uprave. Za ─Źlanove Izvr┼ínog odbora predlo┼żeni su: za dopredsjednike Ivan Martina┼í i Borut-Borja Kopani (ujedno u funkciji blagajnika), za tajnika ┼Żeljko Kamenar, te za ─Źlanove: Boris Alebi─ç, Tomislav Dundovi─ç i Rodin Ante. ─îlanovi Skup┼ítine su prihvatili predlo┼żene kandidate uz jedan suzdr┼żani glas. Predlo┼żen je sastav ─îasnog suda: za predsjednika Marijan Turina, a za ─Źlanove dr. Josip Roje i Dornik Dragutin, ┼íto je jednoglasno prihva─çeno. Za Nadzorni odbor predlo┼żeni su: za predsjednika Ivan Mari─Źi─ç, a za ─Źlanove Marko Dor─Źi─ç i Dragutin Dornik. Predlo┼żeni kandidati za Nadzorni odbor jednoglasno su prihva─çeni.

Nakon toga, na glasanje je stavljen prijedlog promjene Statuta, koji je ┼íest mjeseci bio na javnoj raspravi. Za diskusiju se javio Marijan Turina koji je predlo┼żio da mandat predsjednika, Izvr┼ínog odbora i svih tijela Skup┼ítine bude 4 (─Źetiri) godine, a ne dvije kako je navedeno mjestimice u prijedlogu. Uz izmjenu ─Źlanka 17. treba izmijeniti i ostale ─Źlanke koji tretiraju mandat od dvije na ─Źetiri godine. ─îlanovi su tu intervenciju jednoglasno usvojili. Novi statut i naslov Dru┼ítva koristiti ─çe se tek kad novi Statut bude usvojen od strane ureda dr┼żavne uprave. Nakon toga se pre┼ílo na glasovanje o prihva─çanju pro─Źi┼í─çenog teksta novog Statuta ┼íto je jednoglasno aklamacijom prihva─çeno.

Novoizabrani predsjednik prof. dr. sc. Julijan Dobrini─ç zahvalio je jo┼í jednom na izboru i za┼żelio svestranu suradnju svih ─Źlanova Dru┼ítva i time zaklju─Źio izbornu Skup┼ítinu. Svi zainteresirani za suradnju s Dru┼ítvom mogu se obratiti novome predsjedniku na telefonski broj za kontakt: 091/293-1922.