Rijecko filatelisticko drustvo "Rijeka"

nedjelja, 30. prosinac 2012.

Uspjesi rije─Źkih filatelista na dvije hrvatske filatelisti─Źke izlo┼żbe

     U Puli je od 19. do 21. listopada 2012. godine odr┼żana Nacionalna filatelisti─Źka izlo┼żba sa me─Ĺunarodnim sudjelovanjem - CROATICA 2012.
Iako su pulski filatelisti pet puta organizirali regionalne filatelisti─Źke izlo┼żbe - Jadranske susrete, ovo je prvi puta u povijesti istarske filatelije da se Nacionalna izlo┼żba sa me─Ĺunarodnim sudjelovanjem organizira na istarskome tlu.
Na izlo┼żbi je bio izlo┼żen ukupno 51 izlo┼żak na 208 vitrina iz Hrvatske, Austrije, ─îe┼íke, Ma─Ĺarske, Slova─Źke i Slovenije.

─îlanovi Filatelisti─Źkog-numizmati─Źkog dru┼ítva Rijeka su postigli sljede─çe rezultate: izlo┼żak Postmarked stamps of Rijeka 1918-1924, Ivana Martina┼ía je ocjenjen velikom pozla─çenom medaljom a izlo┼żak Redovno izdanje dr. Ante Paveli─ç, Eduarda Tkal─Źi─ça je ocjenjen velikom srebrnom medaljom.

Vrlo va┼żan dio programa izlo┼żbe bio je Ispit za licenciranje filatelisti─Źkih sudaca HFS-a, proveden po prvi put u povijesti HFS-a temeljem novih pravilnika: Pravilnik o radu Zbora sudaca HFS-a i Pravilnik o polaganju ispita za licenciranje filatelisti─Źkih sudaca HFS-a.

Jednovitrinska_2012-SLAVONSKI_BROD

          Slavonskom Brodu je od 4. do 9. prosinca 2012. gadine odr┼żana Nacionalna bilateralna jednovitrinska izlo┼żba Slavonski Brod 2012, specijalizirana filatelisti─Źka izlo┼żba za izlo┼íke ograni─Źene na jednu vitrinu. Izlo┼żba je bila bilateralna, hrvatsko-slovenska, a u obje dr┼żave ima status nacionalne izlo┼żbe. Ukupno je izlo┼żeno 94 izlo┼żaka iz obje dr┼żave.

─îlanovi Filatelisti─Źkog-numizmati─Źkog dru┼ítva Rijeka su postigli sljede─çe rezultate: izlo┼żak NDH - lokalna izdanja, Eduarda Tkal─Źi─ça je ocjenjen pozla─çenom medaljom, izlo┼żak Reggenza Italiana del Carnaro, Ivana Martina┼ía je ocjenjen pozla─çenom medaljom a izlo┼żak ┼áibensko i splitsko lokalno provizorno izdanje, Mirka Merlaka je ocjenjen srebrnom medaljom.